Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oefentherapie

Van oudsher richt oefentherapie (voorheen Cesar/ Mensendieck therapie) zich op het optimaliseren van de kwaliteit van houding en beweging. Oefentherapie is gericht op het beïnvloeden van klachten door met een holistische blik te coachen naar ander beweeggedrag. Aangrijpingspunten in de gedragsverandering zijn motoriek, omgevingsfactoren, motivatie, emotie en cognitie. Het is een actieve therapievorm, waarbij je middels mentale en fysieke oefeningen leert klachten zelf te verminderen en voorkomen. Oefentherapie is zeer geschikt bij overbelastingsklachten, steeds terugkerende, chronische, onverklaarbare of psychosomatische klachten. 

Slaaptherapie

Slaaptherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie gericht op mensen met slaapproblemen (moeite met inslapen, doorslapen, uitslapen, vermoeidheid, slaappilgebruik, slaapapneu) of mensen die de kwaliteit van hun slaap willen verbeteren. 

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding wordt door onze oefentherapeuten gegeven. Tijdens en na de zwangerschap veranderd het lichaam ingrijpend, dat vraagt om ander beweeggedrag. Middels oefeningen leer je zelf klachten te voorkomen, verminderen of verhelpen en hoe je je na de bevalling weer snel mentaal en fysiek fit kan voelen. 

Bekkentherapie

Bekkentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie gericht op mensen met problemen in het gebied van het bekken, lage rug, buik en bekkenbodem. Deze therapie is zowel voor vrouwen als mannen geschikt.

Kinderen

Kinderen met lichamelijke klachten of houdingsproblemen kunnen terecht bij de oefentherapeut. Plezier in bewegen en spelenderwijs leren staat in deze behandelingen centraal.