Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op problemen met bewegen of gezondheidsproblemen waar bewegen de oplossing kan zijn. Wij bieden behandelingen gericht op herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen. Door de kwaliteit van uw bewegingen te vergroten kan (de kans op) een klacht verminderen en voorkomen worden dat deze terugkeert, bovendien kan het uw prestaties (in werk, sport, hobby, dagelijks leven) bevorderen. U leert beweeggedrag dat de gezondheid positief beïnvloedt en/of u ondersteunt in het uitvoeren van activiteiten. De therapie kan bestaan uit een combinatie van onder andere adviezen, oefeningen, massage, mobilisaties, fysische technieken, dry needling en taping. Fysiotherapie is zeer geschikt bij blessures, orthopedische en neurologische aandoeningen en revalidatie na een ongeval, ziekte of operatie. 

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut is een master opgeleide fysiotherapeut, gespecialiseerd in het beter laten functioneren van de gewrichten in het lichaam. De therapie heeft vrijwel direct effect, u voelt afname van pijn en meer bewegingsvrijheid. Naast specifieke manuele technieken (manipulaties) bestaat de behandeling uit adviezen en begeleiding gericht op gezond bewegen. 

Dry Needling

Dry Needling kan als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling worden ingezet. Met een dun accupuntcuurnaaldje  wordt oppervlakkig en kort een ‘spierknoop’ (myofaciale triggerpoint) aangeprikt om deze te laten ontspannen. Dry needling zorg voor snelle pijnreductie en heeft positieve effecten op de bewegingsmogelijkheid en kracht. 

Littekenbehandeling

Littekenbehandeling wordt door onze fysiotherapeuten gegeven. De therapie is gericht op het verminderen van pijn of bewegingsbeperking vanwege het litteken. Verschillende behandeltechnieken dragen bij aan het opheffen of verminderen van onderhuidse verklevingen. Aan de buitenkant levert dit een mooier en zachter litteken op.